Optimera ditt sparande


Här ska bästaräntan.com visa dig hur du steg för steg får ut så mycket som möjligt av ditt sparande.

  1. Läs våra spartips om hur du drastiskt kan förbättra din ekonomi så att du får mer pengar över till sparande.
  2. Leta upp ett sparkonto som du kan börja månadsspara på, alltså ett konto där du kan sätta in och ta ut pengar när du vill. Dessa sparkonton har en rörlig sparränta som är lägre än den fasta räntan, men om du börjar spara på ett månadssparkonto med insättningsgaranti som du hittar här på bästaräntan.com får du normalt en lika hög ränta som på storbankernas fasträntekonton. Om du väljer ett sparkonto utan insättningsgaranti får du betydligt högre ränta.
  3. När du har sparat ihop 20 000 – 30 000 kr är det dags att föra över den största delen av pengarna till ett fasträntekonto och binda dem där i några år, då får du den bästa räntan. Om du väljer ett konto utan insättningsgaranti får du en löjligt hög avkastning. Men se till att behålla lite på månadssparkontot så att du har en liten buffert för oförutsedda utgifter.
  4. När pengarna har växt till sig igen på månadssparkontot och bindningstiden har upphört på fasträntekontot placerar du det mesta på ett fasträntekonto med en ny bindningstid.

Om du gör så här kommer du snabbt att få ett sparkapital som är värd namnet sparkapital.